Egyedi élmény az Akropolisz Szabadtéri Színpaddal!

A miskolctapolcai „AKROPOLISZ” nem egyszerűen csak „élmény a szabad ég alatt”, hanem egy komplex művelődést, tanulást, szórakozást, kulturális kikapcsolódást segítő színtere a Miskolci Egyházmegyének.

Az Akropolisz Szabadtéri Színpad változatos nyári programjait mindenki számára szeretettel ajánljuk Magyarország e festői szépségű, gazdag múlttal rendelkező csodálatos völgyében, zöld környezetben, a tiszta levegőjű Miskolctapolcán, a Görömbölyi út 23. szám alatt, ahol a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon is működik.

Két évszázada is elmúlt már, hogy Mária Terézia 1776-ban a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegyének adományozta a Tapolcai Apátságot. Két évtizede, 1997-ben a görögkatolikusok visszakapták a korábban püspöki nyaralóként és papi otthonként is számon tartott épületet. Ekkor alapította meg a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarchátus a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumot. 2015-ben újragondoltuk a kultúra terjesztésének fontosságát, elsősorban az egyházi kulturális értékek megőrzése, másodsorban a magyar kultúra ápolása és továbbadása céljából. Ezért ebben az évben újra elindítottuk az Akropolisz Szabadtéri Színházat, ami nem csak a ’80-as évek népszerű nyári színházát élesztette újra, de magas színvonalon akarja a nívós szórakozásra felhívni görögkatolikusok és más vallásúak, hívők és nem hívők figyelmét egyaránt. E célból áldoznak a Miskolci Egyházmegye és a Diákotthon munkatársai és diákjai sok időt a szervező munkára. A korszerű tárgyi feltételek meglétére törekedve évről évre újabb kisebb-nagyobb beruházásokat hajtunk végre vendégeink, látogatóink, a Miskolcon nyaralók minél magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében.

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon által üzemeltetett (továbbiakban: Üzemeltető) Akropolisz Szabadtéri Színpad az előadások szervezésében és lebonyolításában nem vesz részt, tevékenysége és felelőssége kizárólag az Akropolisz Szabadtéri Színpad, mint helyszín biztosítására korlátozódik.

 

Megújult a szabadtéri színpad

Színpadunk képekben

Akropolisz

Szilvassy Design

Cím: 3519 Miskolctapolca, Görömbölyi út 23.
Telefon: +36 30 722 7708
E-mail: akropolisz.szinpad@gmail.com

 Facebook

 

Akropolisz Szabadtéri Színpad